Bizi Arayın
WhatsApp

Hangi Spor Sana Daha Uygun?

Hangi Spor Sana Daha Uygun?

Hangi Spor Sana Daha Uygun?

Yaz aylarına yaklaşıyoruz ! Bu dönemde fazla kilolarımızdan kurtulmanın en güzel yollarından biri şüphesiz egzersiz. Hareketsiz bir hayat insülin direnci kolesterol diyabet gibi bir çok hastalığın sebebi oluyor. Bu sebeple güzel havalardan yararlanarak spor düzenimizi oturtmalıyız. Peki hangi egzersizler size göre?

Günün hangi saatinde egzersiz yaparsak daha faydalı olur ? İşte sizlere sporun incelikleri. Öncelikle seçeceğiniz egzersiz türü vücut kütlenize göre değişiklik gösterebilir. Örneğin 90-100 kilo arasında bir bireyseniz kendi vücut ağırlığınızı kullanarak yaptığınız spor çeşitleri sizler için daha faydalı olacaktır ve daha hızlı kilo vermenize yardımcı olur. Açık havada tempolu yürüyüş, mat üzerinde ağırlıksız yapacağın bel basen hareketleri daha etkili olacaktır.

Bunun yanında eğer ideal kilonuza yakın bir kilodaysanız yapmanız gereken protein tüketiminizi arttırarak bu kez kas yapımına odaklanmanızdır. Tercih edeceğiniz sporlar ağırlık kaldırmaya ve kas kütlenizi arttırmaya yönelik sporlar olmalı. örneğin box, halter, pilates, cardio gibi seçenekleri uygulayabilirsiniz. Spor hem kalp sağlığınızı korur için hem vücut proporsiyonunuzu düzenler hem de yağ yakma metabolizmasını hızlandırma da bir numaralı destekçinizdir.