Bizi Arayın
WhatsApp

Ramazan Ayında Nasıl Beslenmeliyiz?

Ramazan Ayında Nasıl Beslenmeliyiz?

Ramazan Ayında Nasıl Beslenmeliyiz?

Sahur atlanmamalı ve sahurda mutlaka protein kaynakları tüketilmelidir. Proteinlerin sindirimi vücudumuzda çok uzun sürer bu yüzden de bizi çok uzun süre tok tutar. Mutlaka haşlanmış yumurtayı sahurda tüketmelisiniz. İftardan kalan ağır yemekleri sahurda tüketmeyin.

Bunun yanında su oranı yüksek gıdaları mutlaka tüketin. Salatalık, marul, kabak, domates gibi sebzelerden yaralanın. İftarda ilk olarak sıcak çorbanızı içtikten sonra 10-15 dakika beklemeli ve bir şey tüketmemelisiniz. Uzun açlık saatinden sonra midemize bu kadar hızlı yüklenmek ülser gastrit gibi bir çok mide sorununu beraberinde getirir ve tabii ki kilo artışına sebep olur.

O sebeple leptin hormonunun (tokluk hormonu) bağırsaklarda salgılanışına ve beyine ulaşmasına zaman tanıyın. Yavaş yavaş yemek yiyin ve bir lokmayı 13-23 kez çiğnemeye özen gösterin. Yemekten sonra tatlı olarak şerbetli ağır tatlıları tüketmeyin, sütlaç ve güllaç masum tatlılar olarak değerlendirilebilir fakat yine de şeker oranı sebebiyle hiç tatlı tüketmemek sizin için en doğrusu olacaktır.

İftardan sahura kadar en az 2 litre su içtiğinize emin olun. İftardan 1-2 saat sonra tempolu yürüyüşlere çıkabilirsiniz. Ana yemeklerinize ve hatta salatalarınıza çok fazla yağ katmayın. Zaten tüm gün aç kalan ve kıtlık metabolizmasına çekilen metabolizmamızı en az şekilde yormak ramazan ayında ki ilk hedefimiz olacaktır.